ТРИ ТОПОЛИ
В парка, сред разни дръвчета и бор,
като три сестрички, три тополи,
сгушени кротко, във тих разговор,
ветрец ги гали, нежно шумоли.
Отправили към небето чела,
разправят житейски истории,
за семействата и своите деца,
за туй що са децата сторили.
Облаче мине, сълза отрони,
слънце мило целувка им прати.
Събрани дружно в шумнати клони,
песни извиват певци пернати.
Дружни си бяха трите тополи,
дорде гръм не удари едната.
Дружни са двете. Вятър шумоли,
но други са те след бедата.
© Анка Келешева Все права защищены