България препълни се от трици,
триците – под път, над път...
Маймунките ни станаха кибици
и на тези трици не калвът!
Триците им шарени и цветни
дзилени,сини, жълти и чИрвени,
трици на партиици ненагледни,
всички с марката пембени!
А пък дрОгарите шебеци,
де’т крадат ни от години -
мислят ни, че сме тъпейци
и ще ни пращат за маслини!
Шебеците отрязоха си клона,
ка’т отвориха вратата -
към Европа слизаме по склона,
и шебеци ще се бият по главата.
Маймунките тук бяха бедни,
търпеливи, че и още гладни
лапаха идейките им светли,
ала стадото им взе, че и прогледна...
Днес със трици тук е пълно,
ала маймунките са малко –
неща’т горчивото им зърно,
а пък за зърното е жалко...
Дано с ограбеното да успеят -
да си купят ковчези луксозни,
и от синода белким им попеят
на погребения помпозни...
© ШЕМЕТ Тарантупски Все права защищены