1.
Когато годините са чернокоси,
тогава сърцето ни още е младо.
Душата ни може и мъка да носи,
и можем да носим бреме злорадо.
Когато косите във сняг се обърнат
и зимата вече душата превземе,
и болките трайно тогаз ще се върнат,
а времето зимно мерака ще вземе.
Но точно тогава оценка се дава
за всичко живяно на земната почва.
Тогава сърцето на път се предава
и нова промяна в душата започва.
2.
От годините се уморих,
но не напразно аз живях.
Все пак нещо малко сътворих,
че шепа стихове посях.
Под небесния ни похлупак
така живота си преда,
че в края, като за капак,
оставям светлата следа.
3.
Дойдох, видях и...си отивам.
Във два кубика ще изстивам.
По пътищата мои святи
аз имам думички посяти.
Душата топла ще е в Рая.
И много здраве на...Оная...
© Никола Апостолов Все права защищены
Бъди здрав!