Трудът е пътят към успеха,
за мен е ключ на божеството,
издигнал над света човека,
като ангел над доброто.
Знам, че всичко се постига,
но трябва силно да се трудиш,
трудът е ценен като книга,
но не може да се купи.
Той пробужда светогледа,
води към далечните пътеки,
където светъл ангел гледа
и чака да вървим след него.
И щом крилата му докоснеш,
значи си успял в живота,
но чака ни той още надалеко,
докато пак не го докоснем.