Трябва да сe помни
Историята трябва да се помни.
Това е опита на цялата страна...
От нейните усилия огромни,
да имаме по-мъничко Злина...
Така народът ни ще оцелее,
и ще се радва винаги на Свобода!
Свободно знамето, така, да вее,
завинаги той да остане във света...
От Подвига на Аспарух до днеска,
ний трябва в битките си меча да държим,
защото Тъмни сили все ни стряскат,
и искат в огъня на Ада да горим!
О, никой чужд Доброто ни не мисли!...
И всеки просто заговаря срещу нас!
Византия и всички други Дрисли,
опитваха да са над трона ни на власт!...
Ний възмъжахме, за да оцелеем!
Съседите не ни подаваха ръка!...
И пот и кръв ний, трябваше да леем,
за да опазим още нашата Страна...
Защо тогава някои не искат,
историята ни да бъде тука, с нас?!
Със чужди думи просто ни подтискат,
навярно за да са Ментетата на власт!..
Навярно те не са и наши хора!
Родоотстъпници, на Чуждото маши...
Които искат разграденото на Двора,
и нашта правда просто да сменят с лъжи!
Такива бяха наште антихристи,
и креатурите им, днес, дошли на власт!...
Които имат, помисли нечисти,
И пречат на България. И търсят власт!...
В нещастието ни те търсят свойта полза...
О, може ли такъв Човек да бъде чист?!
Родината за своя полза да използват...
И целият народ да носи своя риск!
© Христо Славов Все права защищены