Трудности
Трудът е на върло изкачване.
Гладуване временно очистващо.
С вода студена обливане.
Работа нужна да се свърши.
Разходка след лежане достатъчно.
Какво да се прави?
Животът труд изисква.
Труд, ама той е благодатен.
Трудът води към всестранност.
Както ходиш - мислиш ти така.
Целият свят приятел да стане.
Трябва!
Посоките негови, направленията му -
Те са мисъл, те са чувства!
Изтокът когато гледаш - Енергията слънчева специална
от там ти идва сутрин!
Което срещу теб прихожда носи то
за тебе Квант енергия и сила.
И иска да отнеме.
Дай - вземи.
Гърбът твой е защита.
Кран.
Ако иска много да вземе - затвори
"Кранът" тоз.
Хората хармонични - не бой се от тях.
"Враговете" обаче - контролирай.
Дай им гръб и профил.
Полярен е света, но не бой се.
Където можеш борбата избягвай.
Където не - борѝ се - кранът използвай.
И още - правомерно наказвай.
На "чертата средна" преграда сложи.
От руната алгиз скромен "плет".
Разстоянието абстрактно и средата
Негова - средата намери.
Между теб и врага сегашен и условен.
Това е "средната черта".
Обичам всички - казваш.
Добре е това, но - силата, енергията
Си пази.
Тя ти трябва!
За труд, за работа, за радостен живот.
Защо на Слънцето се радва всеки?
Защото сила има.
За силата не забравяй.
Светът тя движи!
Слънцето и боговете почитай.
Те съдържат сила-вдъхновение.
На Юг, на Запад, на Север.
Движи се навсякъде спокойно.
Сила, мисъл - чувства - разбиране събирай.
Това са твоите "жизнени пари".
Необходими крайно.
За твоя труд, за твойта радост.
Децата се изкачват бодро на
Пързалката в снега.
За да се спуснат радостно надолу.
Затова са нужни трудностите за човека
Всеки, и животно.
Радост ни е нужна.
Победа и успех!
Труди се и не съжалявай.
Награда неизбежно ще получиш.
Подтиснат си нещо, омърлушен.
Прославяй боговете.
Слава на Велес.
А когато в "ада" се намираш,
Прославяй и самият него!
Той ти готви радост най-голяма.
Всичко се повтаря -
Хубаво и лошо.
По кръгове спирални ний
Се движим всички.
Не съжалявай - това е на света
Редът. Ура.
Това е махалото - закон и принцип.
Закон природен - неизбежен.
"Слава на Велес".
На боговете слава.
Знаят, изпълняват и живеят
Те така.
В на изкачване и слизане закона.
И пътят наш е пак такъв!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены