23 авг. 2012 г., 09:43

Тръгна си... 

  Поэзия » Любовная
603 0 0

Тръгна си...

 

Волна птица може би исках аз да бъда.
Да се рея нависоко в небесата,

да избягам от света и да се потопя в наслада.

Всичко лошо да прокудя и да съм вовеки със ятата.

 

Кацнах леко на брега на мъничка река.
Жадна бях, да пия исках.
Но насреща ми ръка.
Нежна, здрава, силна… мъжка, да се сгуша в нея исках.

 

Грешката направих, очите вдигнах и там останах.
Занемяла от болката…
Сърцето ми… о, то се срина. Аз го сринах!

 

Мъжът погали ме, веднъж, дваж, а после тръгна си.
А аз останах там, на брега… занемяла, оглушала…
Гледах как тръгва си…

От мен…

© Десислава Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??