Тръгна си от мен, но всъщност
не напусна тази стая.
Леглото – още неоправено,
на масата изстива чаят.
Стената, пълна с наши снимки,
усмихва ми се със тъга.
Книгата – с подгънат ъгъл
на последната глава.
Стъпките ти са по пода,
следи от пръсти по стъклата,
а в кожата ми е пропит
на твойта кожа аромата.
Тръгна си от мен, но всъщност
не напусна тази стая.
От мене ще си тръгнеш само,
когато аз го пожелая.
© Стефка Крушарова Все права защищены