„Тръгни, но никога сам”
Навярно там – сред планините,
в тръните одраскал своите ръце;
усетил болката, лъжите –
ти даваш им подслон във своето сърце!
Навярно някога – преди години
си срещнал във мечтите
надеждата във облаците сини
и вярата на блясъка в реките.
Навярно там си бил отнесен
от вятъра на идващите дни,
но знаел си, че пътят не е лесен
и пак натам отиваш ти!
Не искаш, щом си тръгнеш,
пак да бъдеш сам.
Приятел трябва с теб да вземеш
и заедно да тръгнете натам.
Навярно звездното небе ще бъде твоят дом,
отдавна чакал си зората да изгрее,
но в пътя си ти вече няма да си сам,
защото тя до теб ще се засмее!
Навярно вече стигнал си накрая,
очите ти в морето сливат се с безкрая...
вълните удрят се безмилостно в скалите!
Доведе те пътеката до Бреговете на Мечтите!
© Горан Русинов Все права защищены