Ето, аз си тръгвам
отново през нощта
и в нищото си се прибирам
в пълна тъмнина!
Отново те оставям
да си нечия жена.
На някой друг аз те оставям -
не заслужаваш ти това!
Кога ли ще се срещнем
на нашата Звезда,
където няма мрак и тъмнина,
а има само чиста светлина?
Как искам този миг да дойде
преди да е изгаснала последната искра,
а изгасне ли и тя -
за мен ще дойде края на света!!!
© Николай Кънчев Все права защищены