Питам (за един човек):
как ли ще е в следващия век?
И когато отговора знам,
на секундата ще му го дам!
Че много хора все пътуват
в бъдещето и от него се вълнуват,
други в миналото пък се ровят,
да се върне искрено се молят…
Ала бъдещето е далече,
миналото – отлетяло вече
и единствено мигът сегашен
е наистина значим и важен!
Но улисани да сме като компютри,
да правим сметки, планове за утре,
пропускаме момента настоящ,
а той красив е и вълшебен… и блестящ!
Защото е неповторим, единствен –
сега е тук, след малко ще ни липсва!
След малко ще изчезне, ще го нямаме,
така че… нека му се наслаждаваме!
П.П. Още една частица от книгата „Цяло”, с която искам да ви напомня, че животът не е вчера или утре, а ТУК и СЕГА!
© Калински Все права защищены