Ако обърна взор от теб, тогава
ще ослепея в страшно затъмнение.
И за сърце, душа и ум остава
най-тежкото страдание - мъчение.
И затова очите ми не спират
да бъдат твои в ден, в съновидение.
В прекрасната ти същност те намират
надежда пресияйна с откровение.
Творение на любовта... Икона
неповторима, истинска, спасение
от пошлата действителност. Изконна
е вярата ми в тебе, без съмнение.
Божествена е малко да се каже.
Пред теб бледнеят и звездите даже.
© Асенчо Грудев Все права защищены