Създаде Бог небето и земята
а в тях постави само добрини –
свободна воля и любов в сърцата,
цветята и красивите мечти!
Мъжът от пръст създаде – и жената
и път им подари към вечността,
безсмъртие и вяра на душата,
заръча, да се пазят от греха!
И Бог обикна Своето творение,
постави го управник над света,
но тръгна сам човекът към падение,
във себе си, съмнение пося!
До днес бере от плодовете
забравил, че е Божие дете,
препъва се, раздира си нозете
но гордостта му не превива колене!
© Руми Все права защищены