Дали видение е Тя, тъй приказно,
или извайвал я е с думи краснописец,
дали преструвала се сто години,
да чака принца зла магия да отмие.
Дали река е, с цветове невиждани,
или е златна мома по рождение,
дали е романтична приказка,
или неродена мома - гиздава.
Белоснежка е от зимна приказка,
или на Снежната кралица - пристана,
парченце от огледало е - на дявол,
без слънчев лъч живяла е навярно.
По дяволите - всички принцове,
ведно с прехвалените си принцеси.
Денем Тя шества като Пепеляшка,
а пък нощем е самодива засияла!
© Мариола Томова Все права защищены