21 мар. 2018 г., 09:11

Тя 

  Поэзия » Другая
457 1 2

 

Трудно е да бъде майка.

Да носи в утробата  една мечта.

Да бъде живот. Да дари живот.

Да следва пътя на своите деца.

 

Дала начало на света.

Да бъде всеотдайна, усмихната.

Да бъде майка борбена, грижовна.

Орлица за своите деца.

 

Не по- малко трудно е да бъде жена.

Женствена и силна, красиво мълчалива

 в свят изпълнен със сивота.

Да бъде себе си. Да бъде жена.

 

Родена да обича. И да бъде обичана.

Тя се радва заедно със тях- нейните деца.

Плаче когато отново е сама.

Сама- забравена в нощта.

 

Да бъде майка и жена.

Непосилно трудно е това.

Да бъде силна като птица,

отлетяла в нощта.

 

Забравила за възрастта.

Суетна, нежна и красива.

Поела по своя път.

Тя преследва своята мечта.

 

Нека бъде горда от това,

че носи името МАЙКА и ЖЕНА.

Да бъде благословена!

Нека бъде ТЯ!

© С. П. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??