8 мар. 2023 г., 09:47

Тя 

  Поэзия » Другая
228 1 1

Тя е дивна бяла магия,
руйна бистра река,
омайно биле, стихия,
лудо вино от дива лоза.
Кестен внезапно разцъфнал,
с упоителен свеж аромат,
цвят от небето откъснат,
вълшебен приказен свят.
Сияйна, крехка и нежна,
пролетна пъстра дъга,
глътка въздух безбрежна,
огън буен и блага вода.
Сладка болка, крясък родилен,
усмивка ведра след тежка сълза,
силните криле на сокола,
пъртина дълбока в снега.
Майчина топла прегръдка,
целувка нежна сред нощ,
тихата ласка на устни,
шепот пълен с любов.
Тя е майка, любима,
приятелка и сестра,
животворна райска градина,
в една само дума - Жена!





 

© Илонка Денчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много е хубаво! Честит празник!
Предложения
: ??:??