30 мар. 2015 г., 00:23

Тя е пика в олтар 

  Поэзия
332 0 2

Две неми щурчета в градината на живота
настройваха своята тишина.
Пред мелницата стояха два Дон Кихота,
а мелницата беше само една.


Любопитни очакваха битката на щурците,
а смехът се превърна в звездна заря.
Нови луди опитват да сбъднат мечтите.
Вместо щитове, имаха кръгла луна.


Изведнъж стана тихо, навярно битката почна.
С много вяра въздухът затрептя.
Облаци скриха звездите нарочно,
да не гледат право в очите смърта.


В тъмна нощ се воюва за светли идеи.
Всяка мелница има свой мелничар.
Тишината също, по своему пее
и е пика в житейския ни олтар.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??