Едно друго море…
по мотиви от Ивайло Терзийски
Дали ще търси пътища обратни...
Във стъпките ú плисва се море.
Целува стъпалата непохватно
и я прегръща с мидени ръце.
Ухажва я, придърпва я полека
и обещава да ú подари
най-бялата от лунните пътеки,
ако остане с него до зори.
По кожата ú мургаво потича
и гледа я с очите на момче,
положило пред своето момиче
неподслонените си рамене.
И пресушава с кроткост необятна
въпросите, солени от сълзи.
Дали ще търси пътища обратни
след щедрите му ласкави вълни?
© Росица Все права защищены