Тънка Въздишка - сапфирена,
от мъничко птиче Перце,
утринно Гласче - полуръждиво,
Буйнокоска - трепнещо Сърце.
Със нокти на пантера Тя е,
а със очи - очите на сърна,
на крехки плещи отпечатъка ще носи
на безбройни роли - незабравими до една...
И зная аз защо е трудно
... и колко много те боли,
но не отбягвай погледа ми, дивна Птичко,
че в полета чрез погледи се учим да летим.
Ти - тайно Полъхче от летен бриз,
Вълшебство свято, Обич под прикритие,
Момиченце във образа на женски рис,
Поезия-картина - Музика - Откритие...
17.06.2011.
© Веселин Динчев Все права защищены
Поздрав!