На хартиен носител ми го връчиха.
Без предупредителен имейл.
Чрез трепети душата ми измъчиха,
пък нека се дави в грозде и хмел.
Запечатано бе със усмивка.
Някак студена на външен вид.
А от устните тази отливка
губи представа каква е предвид.
Разкъсах го много внимателно,
незнаейки какво ще намеря.
Открих там нещо занимателно,
чрез което ще трябва да катеря
високи планини и стръмни пътеки,
търсейки там някакъв предел.
И от тях да се спускам вовеки,
докато намеря неговата цел.
Защото не зная причината
за този подарък – живот.
Дадоха ми част от картината
и някакво тяло като имот.
© Биби Все права защищены