Уморена от битки, от неспирни войни
със горчилка преглъщам, във гърдите тежи.
Защити ме от мрака, невъзможен мой свят,
претвори ме отново в раннопролетен цвят
Облечи ме във черно, със дантели, с корсет,
освети ме в червено, със огньове безчет.
Отнеми горестта ми, превърни ме в мъгла,
надалече отвей ме, към самотни места.
За да стигна до него- Господар на съня
и в прегръдка вълшебна да заключа духа.
Чародеи могъщи, покорили нощта
сътворяваме прелест, подчинили деня.
Хоризонтът светлее, отминава мига
на взаимност блажена, ранобудна тъга
атакуваща с болка, се завръща със взрив,
зазвучава отново съдбоносен мотив...
© Мария Митева Все права защищены