ТЪГА ПО СЛЪНЦЕТО
Обичам слънцето –
не жаркото, не парещото –
галещото слънце.
Сега навън е ледна зима,
дошло е белоснежно време.
Но искам слънце пак да има.
Снегът да заблести
и радост пак да ме обземе.
В тоз мрачен, люто зимен ден,
душата ми за слънцето тъгува!
© Вили Димитрова Все права защищены