Тъжен дом
Полуоткрехната врата,
пътека затрупана с есен,
прозорците са ослепели вече
и пак врата, която скърца пусто,
антре и куп обувки прашни.
После тъмна стая в студено сини цветове,
на стената снимка на момиче,
било щастливо някога, но вече - не.
Празна чаша, цигарен дим,
угарки в пепелника,
безумен поглед на момиче
и това е всичко.
© Цветелина Славеева Все права защищены