С черно пиша най-светлите думи,
с мъка изказвам най-нежните слова,
всеки лъч на слънцето в деня ми
привиква при мене нощта.
Приема ме черната обич,
всеки спомен при мене се връща,
всяка малка топла искрица
в бял скреж се превръща.
Копнея за топла прегръдка
да запали огъня в мен,
да потъна в нежния пламък
и да целуна светлия ден....
© Никоя Все права защищены