Тъпо
започна третата седмица...
Отминаха петнайсет дни.
Потопени в сивите делници.
Живот - назаем - срещу пари.
Започна четвъртата седмица,
но остават доста напред.
Цял наниз от понеделници
ме очакват под номер и ред.
Започна петата седмица...
Постя, бачкам, дните броя...
Как така, едничките делници
потрошаваме с лека ръка?
"Да убия времето!"?!?
Що за Тъпота?
Та нали то е стремето,
крепящо ни над смъртта?
Започна шестата седмица.
С трепет очаквам писмо.
Постепенно превръща се в лудница
- нищо ново и малко добро.
И започна се "N"-тата седмица...
15.03.2001
© Симеон Дончев Все права защищены