Търново
Търново!
За мене твойте светлини
са по-сияйни от звездите,
звезди, които блесват в мрака
една
след
друга
и угасват,
за да разкрие утринта
неземната ти красота.
О, Търново!
Град приказка денем си ти,
която чака -
да я прочета,
а нощем – истинско съцветие
от влюбени очи.
Живодар ДУШКОВ
© Живодар Душков Все права защищены