Търпение
Не значи ли търпението ни страдание?
Импулсите ни да изчакват подходящо време...
Да спотаяваме мечтите си, стремежите си, своите желания...
И тоз катарзис да търпиш - да се окаже бреме...
Търпението е тунелче, през което преминават
и гняв, и болка, също прекомерна радост...
И там изчакват да се уталожат до такава степен,
в която могат да се обуздаят и да се понасят...
Търпението означава също постоянство, нерви!
Затуй помага ни в постигането на мечтите!
Търпението преход е! А всички преходи изискват жертви!
Не бързай! Потърпи! И премисли ти всички ходове на дните!
Че който много бърза - никъде не стига!
Дори да ти горчи, стисни отново зъби! Имай нерви да търпиш!
Така ти ще опазиш свободата на душата си и светлината на ума си,
и топлината на сърцето си, и силата на своя дух!
Че само тъй ще можеш ти да се спасиш и съхраниш!
Че то - търпението - е най-висша добродетел!
Но не, когато те принудят да търпиш!
А само и тогаз, когато огънят гори, а не превръща се на пепел!
Единствено тогаз - когато сам, с търпение, започнеш да градиш!
Елена Найденова - Sun
Авторски клип по този стих:
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-236034
© Елена Найденова Все права защищены
Поздравления, Елена!
Щастлива Нова Година ти пожелавам!