Никъде не мога да открия
къде са скрили пустата ракия –
от радост или мъка аз да се напия
и после с болнични да се покрия!
Бас спечелих със комшия,
радостен съм и не крия,
но оттам-нататък са проблеми –
писна ми от всичко, дявол да го вземе!
В къщата на село искам да забегна,
на леглото сам да се изтегна,
мачове да гледам до насита,
бира и цигари – никой да не ми ги пипа!
Краставица и доматка
да си резна на салатка,
ни децата, ни жената –
да изправят ми косата!
Три дни никой да не виждам,
задачи да поставят – ненавиждам,
джиесема също ще изключа –
с наставления и от там да приключа!
Искам всички да оставят ме на мира –
имат ли проблем, мен да алармират!
Ооох, къде са скрили пустата ракия,
да туширам с нея таз сиромашия!
Как от всички в махалата
мойта изба сал обраха?!
Не издържам веч таз орисия,
зимъска – как ще карам без туршия?!
На балкона всичко преобърнах
и в казанчето на тоалетната надзърнах,
и във кухнята, над шкафа, зад вратата,
и в спалнята залягах, под кревата!
Къде жена ми я е скрила?
Да не би пък тъщата да я открила?
Боооже мой, ще е нещастие голямо –
ще слушам "градски песни" само!
Като след обиск къщата изглежда,
почти изгубих всякаква надежда!
Прерових даже коша за пране
и кофата с боклук обърнах – ама не!
А пък сега, на всичкото отгоре,
спукали са гумите ми на мотора!
Ооох, къде са скрили пустата ракия?
С нея и на политиците шамар да забия!
Дай им да разтягат локуми от парламента,
народа да заблуждават, барабар с президента!
Къде беее, къде е пустата ракия –
де от радост, де от мъка – все ще се напия!!!
Пепи Петрова
© Pepi Petrova Все права защищены