Обгорялото слънце зад облак се скрива,
а морето посреща ме с гневни вълни!
Там, където морето с небето се сливат,
е студено и мрачно!
Там вече вали!
Там стихия надига се, тътне, приижда
и подготвя се с гръм да удари брега!
Заслепена от блясъка, сякаш не вижда –
още топлото лято е тук, у дома!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены