Разсъмване ...Сюрия птичи трели
формират превъзходна ранна меса !!!
Достигат свойте начертани цели,
а ти - безпомощно се питаш:"Кой си?","Де си?"
Не скъсал още с приказния сън,
който нощта в зениците ти сложи -
опитваш се - баладата отвън
в една ритмична стъпка да положиш ...
Не осъзнал магическата заран -
стремиш се вече - в рима да я вкараш,
та - себе си преди да си подкарал -
по листа бял напреде да подкараш !
Та - докато край тебе -коментират ,
обменят клюки,произвеждат ранна сила -
ти - вече в друга област се не спираш -
лавираш между ямб-а и дактил-а !
Стремиш се - още несъбуден , недоспал
в различен храм да си принесъл жертва -
преди света с очи да си видял -
ти - коленичиш пред Ерато и Евтерпа !!!
© Момчил Манов Все права защищены