"Убий ме!" - каза сянката на мрака.
"Убий ме!" - викаше коленичила на двата си крака.
"Не искам живот без слънце
и без нито от любов зрънце."
"Мрак, ела и ме погълни!",
викаше сянката, но уви...
Още повече запари светлината,
опитваше се да прогони тъмнината.
Падна сянката разплакана,
падна и замоли тя отчаяна.
Молеше светлината да си тръгне,
всичко в мрачна бездна да се превърне.
Мрака победи светлината
и жадно запоглъща всичко на земята.
"Убий ме!" - каза сянката на мрака.
"Убий ме!" - викаше коленичила на двата си крака.
"Не искам живот без слънце
и без любов нито от любов зрънце."
© Стефка Все права защищены