УБИЙСТВО
Тази нощ е обречена! Не ме питай защо.
Не наливай заблуди във чашата!
По-добре е да пия горчиво винó!
Тази нощ... Тази нощ не е нашата!
Щом дошъл си, постой. Няма да те виня.
(колко пъти и аз се завръщах...)
Колко пъти крадях мислите ти, сънят,
и напук на света... те прегръщах!
Но...
Ех, как не обичам таз думичка „но”...
Като облак е, скриващ дъгата.
Ще остана с горчивата чаша винó.
Ще заключа след тебе вратата.
Ще отворя кутията със наказания -
всички спомени, дето запазих.
Боже, колко горчат слепите обещания!...
Боже, как те обичах... И мразих!
Тази нощ е безмислена! Просто върви
там, където умря Любовта ми...
И наздраве за теб, който нея уби!
Tази нощ ще празнувам... смъртта ú!
Павлина Соколова
© Павлина Соколова Все права защищены