Ти виждал ли си как умира птица?
Изгаря бързо пламъкът горещ...
Изплашена,но болката отрича,
предава се...и гасне като свещ...
В последните си мигове тя шепне,
но умира бавно даже нежността...
Уби я ти!Дори и не потрепна!
Забравил бе,че птицата е Любовта!...