Училище
О, мое славно училище,
ти си моето светилище -
ти ме научи как да чета, да пиша,
та мен повече да ме е грижа.
Ти ме научи как да бъда културен,
а да не бъда лош и безумен.
Ти ме научи на толкова много неща,
но ще дойде време да ти се отблагодаря.
Ти, училище, свещено си за мен.
И всеки ден аз ти казвам “Добър ден!”.
© Цветан Все права защищены