Аз още помня първия учебен ден
и родното училище голямо,
в което като прекрачих прага,
научих се да пиша Мамо.
И слънчевата класна стая,
и първия ми усмихнат учител,
в света на знанието и науката,
моят голям пътеводител.
А бях още малък,
малко мъничко дете,
което с времето в училище
щеше да се изучи и порасте.
И днес на вас, училище, учители,
с двете си пораснали ръце,
цвете с обич ви поднасям
и благодаря ви от сърце!
© Илия Левков Все права защищены