Крия нежен спомен в моето сърце
за теб, очите кадифени и топлите ръце.
За майчинската грижа към всекиго от нас,
за пътешествията чудни и първият ни час.
Как приласка с нежност в мен детската душа.
И всяка твоя дума разпръскваше дъга.
С веселите песни и пъстрият буквар
уверено пристъпвах в училищния храм
Учителко любима, целувам ти ръка!
За цялото старание и твойта топлина.
За устрема в крилете подготвени от теб
към друмища неясни и нови светове.
Учителко любима, ще помня твоя глас
усмивката сърдечна, неукротимата ти страст,
запалили искрата на моите умения,
учителко, благодаря ти, за всички твои бдения!
И днес когато споменът изгрява с пълна власт
повеждам дъщеря си да встъпи в първи клас.
Потръпваща протяга към теб букет с цветя.
Учителко любима, целувам ти ръка!
© Валя Сотирова Все права защищены