УЧИТЕЛЯТ
Ограбена душата ме събужда.
С вятъра смълчава се. Отсъжда.
От този свят заминаха мнозина.
За тях и Слънцето - заспа.
Мислите ми с Времето пътуват.
В незабрава са спомени любовни.
Строг е Съдията на сърцето.
Учителят изпраща ни надежда...
Във бурята духът ми се калява.
Пак търси изгледи за свобода.
От Вечността пристига - кръговрата
и хвърля ни житейските води.
© Крисимира Найденова Все права защищены