Отвънка ухае на люляк,
отвънка е синьо небе...
Н. Вапцаров ("Пролет")
Ухае на люляк, на синьо небе.
Ухае на Май и на слънце.
Земята във унес тъче ли тъче
живота си – зрънце по зрънце.
Щастливи са птиците, свили гнезда
в дърветата, слепи до вчера.
Протяга се утрото в цветна роса
и радости с вятъра мерят.
Ухае на пролет. Ухае на свят
пречистен, различен и нов.
Ухае на изгрев в най-яркия цвят.
Ухае на много любов.
© Деа Все права защищены