УЖ ТАКА, ПЪК… ИНАЧЕ
Уж съм лудетина юначна
(първа лидерка в махалата),
пък съм като безгръбначна
на октопода между пипалата…
Уж съм учена интелектуалка
(отличничка във факултета),
пък се хлъзнах по пързалка,
измамиха ме тъпи мекерета…
Уж съм българка и расна
в край свободен и красив,
пък държавата ни е ужасна,
а народът - беден и крадлив…
Уж безкръвно сяхме вятъра
на демократичната промяна,
пък пожънахме в театъра
на тоталитаризма урагана…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены