Улици през четири сезона
Те са многолики и шумни,
денят слиза от изток по тях
в града на липите разлистени
и пъстрия момичешки смях.
Стават на реки от лятна жарава,
уморено, слънцето забавя ход,
дълго губи се градът в забрава
в прегръдката на огнен небосвод.
После, в пастелноесенни рими
пишат по тях листата за сбогом,
капят и шепнат едва доловимо...
,,Пролетта ще ни върне отново,,.
Обличат си тайно белите дрехи,
градът пуши под преспите сняг
- бялото e и надежда, и утеха,
за тежък плод под кипнал цвят.
© Запрян Колев Все права защищены
voda(Eлица Ангелова)
mira-radi(Христина Радомирова)
oksimoron
anastasia(Анастасия)
M1234567891(Миночка Митева)