Едни мъгли... движат се тягостно,
а после - мираж, потъвам.
Едно момче седи на ръба на тротоара,
а после - умирам.
Димът от цигарата се стеле бавно
към тавана, обвит с паяжини, омайва.
А после - ти.
Усмивка - умирам.
Един дъб... листата му падат,
а после - забравям.
Едно момиче лежи в тревата и се смее,
а после - умирам.
Една свещ... до едно легло,
а после - безсъние.
Един спомен си пробива път през кожата,
а после - умирам.
Един поглед... свети в нощта,
а после - събуждам се.
Един сън... разтапя леда,
а после - умирам.
Един ден... има слънце,
а после - щастие.
Две души... в едно, една любов,
а после - умирам.
© Виктор Все права защищены