Умираме ли всъщност...
Смъртта е тайнство.
Елица Ангелова
Умираме ли всъщност или пък
минаваме в невидими предели,
които разкрояват звезден път
на мислите ни цветно оцелели.
Завъртваме се в цикъл или два,
безплътни като сенки над земята,
а после до познатата врата
се раждаме отново в тишината.
Пресрещаме любимите души,
делим си хляб и глътка от водата,
реката в нас неистово бучи
опитва да отмие самотата.
Вървим по начертани правила
и бавно приближаваме до края,
прегърнали със устрем любовта
и вярата че пак ще бъдем в Рая.
А Бог ни гледа тихо отдалеч,
присъства като отглас във делата.
Той повелява да живеем в Днес,
разперили магически крилата.
Душа и тяло Той ще претвори
в красиво единение за вечност.
Човекът от смъртта ще се спаси,
възкръсвайки в космичната безбрежност
05.05.2017г.
Елица
© Елица Георгиева Все права защищены