Това е истина прастара
дошла до нас от векове.
И днес човекът я повтаря,
и днес убиват морните коне.
Уморените коне не плачат,
пресъхнали са техните сълзи,
свикнали са те да влачат,
тежестта на болката дори.
Уморените коне умират прави
с надежда вперили очи.
Тях никой ги не гали,
за тях никой не скърби.
© Олга Дамянова Все права защищены