Уморих се да бъда "обичана".
Уморих се от чужди болежки.
Уморих се от дребните даже
и приятелски уж все съвети.
Уморих се от селски интриги.
Уморих се от хорските клюки.
Уморих се от дребни забежки,
уморих се от... клетви.
Уморих се от вечното ходене
и от лутане в тъмни пътеки.
Уморих се да гледам звездите,
и с Луната да споря надвечер.
Уморих се, съвсем по човешки.
А нима ще живея с орлите?!
... Май е време да си отдъхна.
За поредната доза... "обичане".
© Нели Все права защищены
Поздравявам те,Нели за стиха!