УНЕС
Танцуват пламъци в камината
и пръскат бледа светлина.
До днес годините изминати
потъват в тиха топлина...
А все тъй ярки са мечтите ни
далеч от всяка суета
и пак така блестят очите ни
с копнежа жив на младостта...
Искри във чашите ни виното
и кани ни във вечността.
Разпалва знойно, като живо то
поривите на страстта...
Безкрайно нежни са ръцете ти,
за мен приготвили подслон.
Потъвам цялата в очите ти...
Пред любовта - дълбок поклон...
© Йорданка Цонева Все права защищены