19.03.12, Пловдив
Уникум.
Пред сградата на Общината,
току пред вратата,
спря кола със надписи грамотни.
"Контрол по безстопанствени животни".
Зад нея спря бездомен пес,
рошав като чума.
Вдигна крак и препика задната ù гума.
За Бога! Истина ви казвам!
Не е глума!
Надписът от срам се изчерви,
а ауспухът ù въздъхна.
Пусна кълбо дим и рече:
- Иде ми в земята
да потъна вече...
Описах тая случка, за да знаете!
Има в таз държава
по-безпомощни
и от полицаите...
И по тоя "показател",
пак в Света
сме първи май!
Да сте чули във Америка
да има пребит полицай?
Или да има нейде "П"артия,
дето вдига шум и врява,
че сме тънели в бедите
на "полицейската" държава?
© Петър Петров Все права защищены