Откриха го по пръстов отпечатък
поставен на компютърната мишка,
по стъпките отгоре на матрака...
Сам беше скъсал новата каишка.
Как искаше да литне като птиче
от тука – от високите етажи!...
Живот модерен и урбанистичен,
ала за куче – твърде маловажен!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены