Уроци по сценично майсторство
............................................................
Грим
Какво не сме си казали за маските?
Те носят перманентно нечий грим:
герой, пират, любовник, пилигрим...
Животът вечно търси под окраските
човешкото и не дотам човешкото,
сравнявайки постъпките ни с дим.
Безропотно потъваме в земята.
Нима налага се и нам да спим?
Играе ни се в днешната пиеса -
не точно лоша, ала (все пак!) главна роля,
и с нова маска някак ще се наградим.
Щом хлопнат се на сцената завесите,
ще се прекръстим. Цветовете ще свалим,
опитвайки се да намерим кой да ни погали.
Е, време ни остава колкото да се простим.
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены