Дядо вика оня ден:
– Дайте внучето при мен!
Искам аз това дете
здраво, умно да расте.
В село няма интернет,
Телефони и таблет.
Има слънце и игри
със приятели добри.
Гого тук ще е честит.
Ще се храни с апетит.
Книги много ще чете.
Сред природа ще расте.
Внукът каза му: – Без мен!
Как ще мине моят ден
без любимия таблет
с приложения безчет?!
Как така без джиесем
весело ще е край мен?!
Та без моя инстаграм
все едно е, че съм сам!
– Дядо ти е тук щастлив.
И без „тик“ и „ток“ е жив.
А природата красива
свойте чудеса разкрива.
Тука Гого се засмя:
– На планетата Земя
сме във дигитален век
на модерния човек.
Идвай, дядо, в моя град,
с технологии богат!
И ще разбереш завчас
що не идвам в село аз.
© Диана Фъртунова Все права защищены
И без „тик“ и „ток“ е жив.
А природата красива
свойте чудеса разкрива." Браво! Успех с глас от мен!