Усещал ли си тишината в тебе -
не идват мисли,
истини
и думи…
Отпускаш се безпомощно и дебнеш
как си отиват тихите минути…
Дори ги виждаш –
странни и големи,
оформени в охота непозната…
И няма смисъл да се бориш!
Ето –
душата е притихнала и няма…
Усещал ли си
всичко надалече –
материята,
цвета
и миризмата?
Потъваш в необятното,
където
сте само ти и Бога,
на земята…
© Руми Бакърджиева Все права защищены